kolmapäev, 28. märts 2012

Lahemaal piltimas



Laupäeval oli jälle võimalus toredate fotohuviliste sõpradega kokku saada. Seekordseks sihiks oli Lahemaa Rahvuspark, kohtumispaigaks sai valitud Valgejõel asuv Nõmmeveski. Vaatamata sellele, et ilm oli sompus ning sajune, kogunes meid üsna kenake hulk - 15. Eriti vahva oli, et ka seekord liitus meiega uusi inimesi. Peab vist ära märkima, et tulijaid oli nii Pärnu kandist, Rakverest, Harjumaalt kui Tallinnast ja isegi üle lahe Soomemaalt :)

Kõigepealt sai jäädvustatud Nõmmeveski juga koos kõigega, mis seal ümbruses pilku köitis. Mõned killud ka siia.


  





Sealt leidsin ka looduskaitse all oleva mets-kuukressi.


 






















 

Edasi viis tee meid Loobu jõel asuvale Joaveski joale. Seal näitas kevadine vesi oma jõudu, kangutades kaasa jääkamakaid ja laiutades üle kallaste. 




See kaader sündis rippsilda ületades :)


Tähelepanu köitis ka üks kivi, millelt võis leida huvitavaid seenelisi. Kahjuks tuvastamisega jään siin jänni.


VARBAD ÕIELI

Ilm kippus ikka väga vihmaseks ja otsustasime end kuskil kuivatada-soojendada ning ka keha kinnitada. Kuna usinamad olid juba eeltöö ära teinud, siis pikalt aru pidamata seadsime autoninad Lahemaa 'Kohvikannu' poole. Julgen seda kohta kõigile soovitada - sõbralik pererahvas, maitsvad road... no mida sa hing veel ihkad :)

Järgmiseks sihiks valisime Altja. Neeme tipus olevad paadi- ja võrgukuurid ning Altja titekivi tuli ju üle vaadata ja kaamerasilmaga jäädvustada. 
Kohe parkimisplatsi läheduses tervitas meid Altja kõrts, mille uksed kahjuks suletud olid. Kõrtsihoone kinnistes aknaluukides kurvastasid nutupisarais südamed.


Jalutuskäigul neeme tippu kõitis tähelepanu Toomarahva turismitalu vahva samblahabemikega kaetud toigasaed. 

 

Ja sealt ta paistiski - Altja neeme tipp koos võrgukuuride ning kalamehi ootavate paatidega ja


Titekivi ning muidu toredate kividega :) Muide, legendi järgi pärinevad selle kivi alt kõik Altja lapsed.






Ja edasi Jumindale. Enne poolsaarele jõudmist oli teel väike vahepeatus. Toimus välk-workshop puude pildistamises. Ehk siis nö säritamise ajal kaamera liigutamises. Polnudki varem teadlikult midagi sellist teinud ja ausalt öeldes peaks veel harjutama :))



Jumindale jõudes ootas meid kõva tuul ja pimenev taevas. Tänu sombusele ilmale ei õnnestunud meil seekord päikeseloojangut pildistada. Aga eks neid ole juba tehtud küll :) Üks sinine loojang siiski...


Proovisime siis pika säriga pilte ja saime vahvaid kaadreid astraalkehadega. Igaüks proovis miskit põnevat kuni järsku tuli kellegil idee valgusmaalingut teha. Mobiiltelefoni valgus sobis selleks suurepäraselt ja maalijatel ideedest puudu ei tulnud. Päev lõppeski naeru ja naljaga valguskujundeid jäädvustades. 

Liblikas
Lendpõrsas
Picassolik naise portree




Siil ratastel





5 kommentaari:

  1. Tubli pildistaja ja tubli kirjutaja. Väga tore oli neid hetki sinu tekst lugedes taas läbi käia :))

    VastaKustuta
  2. Aitäh , Karin ! Valgusmaalid ja triipkoodid - mida põnevat te veel järgmisel korral välja oskate mõelda ! Suurepärane !
    Anne.

    VastaKustuta
  3. Oled toreda kokkuvõtliku kirje teinud, hea kohe lugeda koos piltidega illustreeritult .. :)

    VastaKustuta
  4. Vahvad pildid ja tore tekst! Ja oli ka muljeterikas reis meile kõigile!

    VastaKustuta