reede, 12. aprill 2013

Ninanipsu ulakale uksele


Uksed on ühed huvitavad asjad. Kord on nad kinni, siis jälle lahti, vahel veidi praokil. Liiguvad nad ka kas vaikselt või hoopis lärmakalt paukudes. Mõni uks aga väsib ära (või on hoopis sõnakuulmatu...) ja ei taha kuidagi lahti olla. Ikka vajub ta vaikselt kinni (või lahti), lootes, et ega keegi ometi ei märka... Teine aga kohe tahab avanedes ukslingi kolksuga vastu seina põrgata. 

Meilgi on kodus mitmesuguseid uksi. Enamasti on nad viisakad ja seisavad nii nagu neid on jäetud. Siiski, üks uks ei taha kuidagi praokil püsida... ikka vajub pärani lahti. Teine aga on see ulakas, kes armastab suure hooga vastu seina kolksatada. No ja mida sa hing ikka tahad, on ju see sein nii kutsuv oma uue valge värvikihi all! Lausa lust oleks sinna mõned täkked sisse toksida.

Aga kuri mina otsustas, et nii see ei lähe ja nii valmiski üks uksestopper. Plaan oli teha see linasest riidest, kuid kuna sellist parasjagu käepärast ei olnud, siis kõlbas ka üks kunagi valgetele teksapükstele kuulunud sääreosa. Oli teine juba kenasti õmblustega palistatud. Veidike lisadetaile põhja jaoks ja ülemisse otsa ning üks jupike sangaks ja õmblemine võiski alata. Kuna ma õmblusmasinat välja ei viitsinud vedada (üks tüütu töö on selle ülesse panemine ja hilisem ära koristamine), siis tegin kõik õmblused käsitsi. Kuidagi lage jäi teine... natuke puuvillast pitsi lisaks ja valmis saigi.



See pilt seal all on nagu prooviesinemine või nii... enne õigesse ruumi paigutamist. 


Ja lõpetuseks natuke tehnilist infot ka :). Stopper ise on kuskil 20-22 cm kõrge, alt otsast ca 16 cm lai ja ülevalt kitsenev. Põhja panin raskuseks riisi (võib ka tangu vm teravilja) ja selle peale täitevatti. No riisi on seal vist ca 1/3 kogukõrgusest, seda peaks ikka nii palju olema, et stopper paigal püsiks ja ukse nügimisele vastu peaks.




4 kommentaari:

  1. Väga vahva lahendus!

    VastaKustuta
  2. Uhke tulemus ... väga Sinulik. Olen küll ukse stoppereid näinud ja kiilusid ja mida iganes ... sellist kottpidurit näen esimest korda ... taas targem. Järgmine kord kui kellegil kodus ukse juures selline pisike kotike maas vedeleb, ei küsi ma, kes selle maha unustas ;)

    VastaKustuta