teisipäev, 26. juuni 2012

Veepiiskade põnev maailm ehk päev pärast Jaanilaupäeva



Vaatasin siin väikese kadedusega teiste pilte jaanilõketest... endal jäi tuli seekord süütamata, kuna vihma muudkui kallas ja kallas... Lõket asendas küünal laua peal :))
 
Nagu öeldakse -  ei ole halba ilma heata :) Nii oli ka minul järgmisel päeval rõõmu kui palju. Teadupärast jätab vihm oma jälje... nojah, märja maapinnana ka muidugi, kuid mina mõtlen siin hoopis neid toredaid piiskasid taimedel.

Haarasin fotoka kaenlasse, võtsin kaasa ka statiivi (öeldakse, et  makropildistamisel on statiiv hädavajalik) ja läksin jalutama. Oi ei, ärge nüüd arvake, et metsa või nurmele... koduaeda hoopis :) Ja peab ütlema, et tegevust jätkus sealgi pikaks ajaks.

Esimeseks 'ohvriks' sattus harilik karukell (Pulsatilla vulgaris). Praeguseks on ta juba oma sinakad kroonlehed maha visanud ja vahva karvase tupsu varre otsa kasvatanud. Ideaalne koht vihmapiiskade kinnitumiseks. 

Esmalt siis vaade kaugemalt,


  siis juba lähemale...


ja kolmandal korral sai objektiiv suunatud ühe 'tundla' küljes rippuvatele tilkadele. Võitlesin tuulega ja ootasin seda kõige õigemat hetke... see saabus... peaaegu. Võta sa nüüd kinni, kas liiga vara või hilja...igal juhul mitte õigel ajal:)


Siinkohal pean ausalt tunnistama, et statiiv osutus tülikaks tegelaseks ja temast ma loobusin. Ilm oli niivõrd tuuline, et on sul see või mitte, kiikus pildistatav objekt ikkagi. Ja ilma statiivita pääsesin paremini nina vastu nina pilte tegema :)

Niisiis... otsustasin, et katsun leida taimi mis on tuulevarjus ja neid mida tuul nii väga kergelt ei liiguta.

Selleks sobis ideaalselt villane nõianõges (Stachys byzantina). Taim ise on ka vahva, hall ja karvane. Jällegi ideaalne piiskade kinnitumiseks :) Veetsin nõianõgesega pikalt aega. Ega taim kui selline mind eriti ei huvitanudki, rohkem ikka need piisad tema lehtedel. Ja need piisad olid põnevad, täis elu :)


Miski imepisike putukas maandus lehele hetkel kui seda toredat tilka püüdsin jäädvustada... boonuseks või nii. Seega on ta just niipalju terav ja udune kui just juhtus :)


Siin aga tilgatäis villaseid nõianõgeseid :)


Peab ausalt tunnistama, et sattusin liigselt hoogu... pärast oli piltide valikut väga raske teha....

Vahepalaks meelespealille (Myosotis sylvatica)  õied... ka tilkadega ;)
 

Ja siit siis läbi tilkade vaadatuna


Nonii, lõpetuseks ka mõned täitsa tavalised kõrte ja lehtede külge haakunud vihmapiisad :)






5 kommentaari:

  1. Mitte vihmapiisku , vaid kalliskive oled pildistanud !

    VastaKustuta
  2. Ai Karin, tulin sinu lehele spioneerima, et kui tihti umbes-täpselt postitusi teha võiks... ja mis ma näen, sul on täpselt sama vihmapiiskade teema, mis mulgi plaanis avaldada oli.
    Uskumatult ilusad pildid, minu lemmiku tiitli pälvib karukella seeria :o)

    VastaKustuta
  3. Aitäh teile!
    Riina, avalda täpselt nii tihti kui soovi on;) Ma juba kibelen su piiskasid vaatama :))

    VastaKustuta
  4. Nõus, .. väga efektseid kaadreid oled saanud ... mulle tulemus meeldib :)

    VastaKustuta
  5. Ma olin kohe kaua aega lausa tummaks võlutud - vaatasin vaid!!! Mida kõike on võimalik nautimisväärseks pildistada! Me ju ei vahi luubiga karvaseid piisku, vaid kõnnime oma kõrguses aias ringi niisama üldises ülevaates.... Aga makro!!!! toob kõik kaunisti esile!!!

    VastaKustuta