neljapäev, 23. jaanuar 2014

Talvised mütsid

Teadupärast nõuavad külmad ilmad ühte korralikku peakatet. No ikka selleks, et pakase käes soojem oleks ning endagi väljanägeminegi veidi edevam saaks. Oi, ja mütse on ju igasuguseid... lase ainult fantaasial lennata.

Juhtuski siis nii, et eelmise laupäeva ilus päikesepaisteline ilm lausa kutsus loodusesse jalutama. Paningi siis oma uhke, peaaegu uue isekootud tuttmütsi pähe ning haarasin ka fotoka kaasa ... no nii.. igaks juhuks :) 

Kuna meri enam ei tõmmanud, siis seadsin sammud vastassuunas... sinna, kus teadsin metsatuka olevat, kuid kus ma kordagi käinud ei ole. Uskumatu! Nii palju aastaid siin elatud ja ikka on midagi, mida avastada ja mille üle rõõmu tunda. Ning asub see siinsamas, just minu nina ees. Saate siis isegi aru, kui lahe kogemus see minu jaoks seal oli :) Lumi ja metsateed ja päike... No mida sa hing veel ihkad. 



Nii, aga kuna tänase postituse pealkirjaks on mütsid, siis ega te ometi ei arvanud, et asi piirdubki sellega, et ma teatan, et mul on ilus uus tuttmüts? Sugugi mitte! Kuigi, sellest võiks ju ka pikalt kirjutada... :)

No hea küll, asume siis nüüd asja juurde. Tegelikult on see siillilegi selge, et kui sajab lund, siis toimuvad looduses imepärased muutused,  mille üheks toredaks kaasnähuks on mütsikeste teke... Lumemütsikeste siis, kui täpsem olla. Kuigi jah... kui veelgi täpsem olla, siis siilile need lumemütsid küll korda ei lähe.

Siit siis mõned stiilinäited:







Hmm, ei teagi, kas seda siin nüüd mütsiks võib nimetada? Aga kuna kuuseke on nii imepisike, siis ütleme, et see on ikka müts. Nõus? Tore :)


No tegelikult nägin ma seal metsateel veel muudki huvitavat. Nagu näiteks see, justkui imepeen suleke...


või siis see naljakas lumemari. Justkui võike jonnipunn. Teate küll, seda lahedat mänguasja, mida mitte kuidagi ei ole võimalik pikali lükata. Ikka tõuseb ta jonnakalt ülesse. :D


Ja et asi liiga läägeks ja valgeks ei läheks, siis tibake värvi ka :)


Tagasiteel jäi veel silma üks vahva vildakas aed :)


See oli üks ütlemata mõnus jalutuskäik. Tuulutas nii meeli kui hinge ja täitis fotoka mälukaarti. 
Ja praegu oleks küll parim aeg kõigile oma tuttavatele öelda: "Mine metsa!" :D


3 kommentaari:

  1. Oh, metsa lähen ma alati hea meelega aga seekord tunnen rõõmu, et sina seal käisid. Tundub, et sul on seal väga saagirikas mets - ilusaid pilte kuipalju! Igal tutil oma müts! No sinu mütsi pilti oleks ka näha tahtnud, kindlasti on seegi sul ise kootud kaunikene! Aitäh Karin, väga mõnus lugemine oli!

    VastaKustuta
  2. Talv on ilus, siis saab palju häid pilte :)

    VastaKustuta