esmaspäev, 8. oktoober 2012

Värvirõõmu - roheline

Roheline - nooruse värv :)) Ja seda ka taimede maailmas. On ju peaaegu kõik tärkav alguses roheline - pungad... õienupud... Alles hiljem näitavad nad oma tõelist, värvilisemat palet. 

Võtsin siis ühel päeval ette ja läksin aeda rohelisi õisi otsima. Kuid mida ei ole, seda ei ole. Ja jah, muidugi on kõik taimed rohelised, aga see pole see mida mina tahtsin. Mina tahtsin lille. Päriselt rohelist lille. Ja voilaa, leidsingi! Olin ju eelmisel aastal aeda istutanud roheliste kroonlehtedega siilikübara 'Green Envy'. Oli teine seal nii tagasihoidlik, et ei paistnud esmasel vaatamisel silmagi :) Uhked kollased õitsejad võtsid kogu tähelepanu endale.


Edasi muutus asi aga palju raskemaks, kuid õnneks jäi mul silma üks kohe roheliseks muutuv õienutt, selline oranzi tukaga:)


Ning siis meenuski mulle, et kõik taimetited on ju alguses rohelised :) Nüüd läks asi lihtsamaks, sest neid tittesid leidub ju ka sügisel. Siit siis mõned stiilinäited. Esmalt saialille nupuke,


siis lillherne avanemist ootavad õiepungad... paistab, et siit tulevad vist valged õied ;)


Edasi roosinupp. Roheline, mis roheline :))
 

Ja lõpetuseks särava päevakübara beebi.
 

Nüüd peaks siis sellega lõpetama, kuid hirmus suur kiusatus oli siia lõppu lisada paar suvel tehtud pilti. Ka ju täitsa rohelised ja samas ka sügise moodi vesised :)







6 kommentaari:

  1. Aitäh , just seda ma ootasingi ! :)

    VastaKustuta
  2. täitsa olemas ... said hakkama ... ;)
    Roheline värv on jah kena, eriti ilus on varakevadine värske erkroheline ... kuid ka sügisel jagub rohelist silma paitama muu värvirohkuse hulka :)

    VastaKustuta
  3. Ma just ootasin et millal tuleb roheline.Et kuused, männid,muru ja klorofüll.Aga võta näpust -täitsa lahedad vidinad,üks ägedam kui teine.

    VastaKustuta
  4. Minu lemmikuks on see punkarist õienutt oranžika tukaga. Ja kuidas sa need veepiisad nii ilusasti selgelt pildile oled saanud arumaisaa?

    VastaKustuta
  5. Riina, need olid vist ühesed vähestest, mis kogu pildiseeriast välja tulid. Statiivi ju polnud käepärast, pidi lihtsalt hinge kinni hoidma ;)

    VastaKustuta