esmaspäev, 23. juuli 2012

Eestimaal rännates vol1 - Tartu, Äksi

Otsustasime sellel aastal oma puhkusereisi nädala veeta hoopis Eestis. On ju siingi nii palju huvitavaid ja ilusaid kohti ning enamus neist üle vaatamata. Panime teekonna paika, broneerisime öömajad ja eelmise pühapäeva hommikul alustasime oma teekonda. Öösel oli sadanud ja päev tõotas tulla vihmasegune. Just hea tubaste vaatamisväärtuste külastamiseks.


Esimeseks peatuspaigaks valisime äsja avatud Äksi Jääaja Keskuse. Parklas olevate autode järgi oli karta pikka piletijärjekorda ning tunglemist näitusesaalides. Kuid kartus oli asjata, kõik sujus kenasti, ei mingit järjekorda ja tunglemist. 

Esimese korruse magnetiks olid mammuti ja tema poja elusuurused topiskujud, kelle taustal pilti tehti. Samas leidus seal ka teisi elusuuruses loomi.




Kõndisime läbi kõik korrused kus põnevat uudistamist jätkus nii lastele kui täiskasvanutele. 

Ja et vihm oli vahepeal järgi andnud, siis käisime ka keskusehoone taga oleval paadisillal, kus soovijad said teha praamisõitu Saadjärvel. Meie uudistasime seal niisama :)


Edasi viis tee Tartusse AHHAA Teaduskeskusesse. Minu jaoks oli see koht, millest olen palju ülivõrdes sõnu kuulund ja ootused olid väga suured. Tavaliselt juhtub sellisel puhkudel, et asi pole pooltki seda, mis räägitakse, kuid AHHAA Keskuse kohta see ei kehtinud... kõik oligi tõepoolest nii vahva ja põnev kui kuulnud olin :) Ja rahul oli kogu meie väike seltskond. Ega muidu neli tundi möödunud kui linnulennul :)

Kaks alumist fotot on tehtud atraktsioonidest, mis meie puhul leidsid mitu korda proovimist. No kes ei tahaks tõusta oma käte jõul ülesse kõrgustesse ja sõita jalgrattaga lae all?



 


See katuseaknas olev kujutis pidi olema nendest, kes keskusesse ei pääsenud ja seda nüüd läbi akna vaatavad :) 




Piilusin ka läbi klaasi parajasti toimuvasse töötuppa, kus teemaks oli silma operatsioon ja opereeriti ... no lõigati tegelikult keskel pooleks... külmutatud sea silma...


Enne äraminekut veel tassike teed... nagu neiuke ütles, tundis ta end seal tõeliselt väiksena :)


Kumma pingi sina istumiseks valiksid? Kas selle, millel torkavad naelapead või selle, millel pehmed vilditud nupsud?
 

Ja edasi Pühajärvele kus meid ootas mõnus hotellituba ning õhtune külaskäik ühe toreda pere juurde :)

1 kommentaar:

  1. Kes ütles et puhkama peab vaid palmide all... minu meelest olete väga sisukalt aega veetnud ... kaks kohta, millele olen ise mõelnud, kuid pole veel jõudnud - jääajakeskus ja ahaa keskus Tartus, mõlemad oled suutnud korraga ära näha :)

    VastaKustuta