neljapäev, 9. mai 2013

Kohtumine sookurega


Käisime nädalavahetusel Lõuna-Eestis, Valgamaal ja Viljandis. Pühapäeva õhtul, tagasiteel koju, kuskil Pillapalu kandis, kimasime mööda põllul toitu otsivast sookurest. Pidurid põhja, tagasipööre (kurg oli teisel pool teed) ja edasisõit läks juba vaikselt, et mitte lindu ära ehmatada. Õnneks oli ta toidu otsimisega nii ametis, et ei pannud meid tähele. Küll oli hea, et mul igaks juhuks fotokas süles oli, pikk objektiiv ka ette keeratud ja nii ei jäänudki muud kui auto aken avada ja sealt siis põllul askeldavat lindu jäädvustada. Ärevus oli suur, sest see oli ikkagi esimene selline kohtumine :)



Kuid polnud meie ainukesed, kes kurge märkasid. Eespool olid seisma jäänud autod ja neist valgus välja hulk inimesi, suuri ja väikeseid, kes kõik kure poole astuma hakkasid. Lind kuulis lärmi, keeras pea nende poole ja kiirendas sammu. Aeg-ajalt surus noka maasse, tõmbas sealt midagi, viskas jälle pilgu selja taha ja astus edasi.


Viimane kaader, küll saba minu poole, ja läinud ta oligi... sinna puhma taga oleva künka varju :)





1 kommentaar:

  1. Sul on põnev kohtumine olnud. Mina olen neid seni vaid väga kaugelt näinud ... ja seepärast pole ühtegi viisakamat kaadrit neist ... :)
    tasub ikka sõites silmad lahti hoida ;)

    VastaKustuta