kolmapäev, 27. märts 2013

Loojangu eel


Eks olete teiegi märganud kui imelised on need viimaste päevade õhtud olnud. Päeval soojendav päike pakub loojangu ajal kordumatuid vaatepilte. Vahel, kui kojusõit venib ajale, mil päike end juba tudule seab, siis on olnud hea võimalus seda kõike nautida. Jah, veab nendel kelle kodutee kulgeb piki õhtupäikesele avatud rannajoont :)

Niisiis otsustasin pühapäeval, et võtan end kokku ja jalutan randa. Ikka selleks, et päikeseloojangust mõni kaader saada. Aja arvestamisega panin küll natuke puusse, seega pidin ikka mõnda aega ootama kuni päike lõpuks laskuma hakkas. Seni otsisin jäält põnevaid leide. No näiteks selline... mulle meenutas ta esmapilgul lille, veidi ingli moodi võiks see ka olla...


Tasapisi hakkas taevas teist värvi võtma, mis ka jäält tagasi peegeldus.




Korraga kuulsin eemalt tiivasahinat ja märkasin kolme luike mööda lendamas. Suunasin siin objektiivi ruttu neile ja sain ühe viimase hetke pildi... ning läinud nad olidki.


Ka rannakõrkjad muutusid roosakas.


Tegelikult oli mul üks soov ka... saada selline kaader, kus päike kuldab läbi kokku kuhjatud jää. Otsisin selleks sobivaid kohti, tänu millele sai ikka üksjagu mööda jäist vett jalutatud. Aga päike ei olnud veel nii madalale jõudnud, et sellist efekti saavutada. 


Seniks sai siis pildistatud niisama jäätükikesi, mis nagu väikesed nagid merejäält turritasid.


Mida madalamale päike laskus, seda roosakamaks muutus jää.






Nii, nüüd siis hakkas saabuma see hetk, mida ma oodanud olin. 

Päikesekiired tekitasid jääle kuldseid laike, justkui oleks keegi seal kivide varjus laternad süüdanud.


Lõpuks sain ka kaadri, mida otsima olin tulnud - päike kuldamas läbi jääkrooni. Hea, et mul pikk objektiiv kaasas oli, seega ei pidanud märjaks saamisega riskima. Samas oleks kangesti tahtnud veel edasi minna, sest need kõige magusamad jäätükid olid just seal kaugel, kättesaamatuses :)


Auguga kivi pidi õnne tooma, ei tea, kas ka auguga jää? Ütleme, et toob ;) mina olin igatahes õnnelik :)


Ja sellisena nägi välja loojang mere poolt vaadatuna.


Nii, veel hetk ja läinud ta ongi... Ühe järjekordse kauni päeva lõpp.



4 kommentaari:

  1. Hea laeng hingele, ja meenutuseks kaunid pilti pandud hetked ja värvid.

    VastaKustuta
  2. Väga kena loojang on olnud. Mõnus see luigelend, nad on alati kaunid ja eriti veel lennul.

    VastaKustuta
  3. Eriliselt kaunis õhtu oli. Me oleks nagu koos seal rannas olnud, sest saabusin mereäärde (ilmselt hoopis teises kohas) ka varem ja oli aega looduse poolt loodud ilu nautida. Ja loojangu ajal kuldas päike kogu lahe. Samuti andsid luiged oma tiivasahinaga endast märku. Ning siis lõpuks viimane päikese lõppakord.

    VastaKustuta
  4. Tore jalutuskäik on Sul olnud. Need kuldavad jääkroonid on mõnusad.

    VastaKustuta