esmaspäev, 18. märts 2013

Kuidas mina tulpe pildistasin


Pildistasin tulpe. Toas. Olid teised vaasis ja sellised jõulist värvi kollased-punased. Väljas paistis päike ja kange tahtmine oli proovida, kas õnnestub neist saada hele-helgeid fotosid. 

Just, tahtsin ka selliseid õrnu, valge taustaga pilte saada nagu ma mõnes oma lemmikblogis näinud olen. Proovisin nii ja proovisin naa... aga ei saanud. Ja nüüd, vaadates neid blogisid uuesti selgub, et esiteks on neil tõesti ilus valge taust (minul seda polnud ja ehitama ei hakanud) ja teiseks.... teiseks oli see, et nende tulbid olid roosad :) Mina arvan nüüd, et selles lille värvitoonis kõik see asi kinni ongi. Hiljem annab ju fotot töödelda ka aga vat kui sul on ikka sellised intensiivsed värvid nagu punane ja kollane... siis on see vist ikka veidi raskem (no vähemalt mina lohutan end nüüdniimoodi). Eks seal allpool ole ka näha, mis minu punasest sai :)


Kui ma siis tõdesin, et ei suuda selliseid pilte seekord teha, nagu ma oma vaimusilmas ette kujutasin, siis asusin oma lemmiktegevuse, makropildistamise juurde.

Siin siis üks moondunud kroonleht. Ei osanud ta vist otsustada, kas olla kollane või roheline, olla õie kroonleht või lihtsalt leheke varrel. Siin ta siis on - keerdunult.


Tegelikult olid need punased tulbiõied ju hiiglama vahvad, sellised narmalised... Nüüd lähikaadrit vaadates paistavad seal justkui kollakad tolmukad olevat... Kas ka mõni anomaalia? :)


Ning lõpetuseks veel seda põnevat keerutist.



5 kommentaari:

  1. Kahju, et katsetused ideest kaugemale ei jõudnud! Eks meie targemad sõbrad-tuttavad ehk oskavad asja seletada....
    Aga makro on ju ka põnevaid leide täis!

    VastaKustuta
  2. Ka lilli peab oskama pildistada, selles mõttes tegid õieti et katsetasid ... arvan et akent taustaks võttes ning kerget ülesäri kasutades oleksid jõudnud lõpuks ka soovitud tulemuseni .. päikesevalguse järgi oletan, et valgust pidi Sul küll jaguma :)
    Aga jah, alguse juurde tagasi tulles ... lilli ei ole tõesti palju lihtsma pildistada kui midagi muud ... ka seal on omad nipid, nurgad, lähenemised ... Sinu tulemusega, ehkki see erineb algsest ideest, võib siiski rahule jääda ju ... :)

    VastaKustuta
  3. Noh, tuli selline harju keskmine ja aken oli taustaks ka, ainult, et päike paitis sealt otse sisse :) Aga, mis s......i see uuesti ;)

    VastaKustuta
  4. Jaa...pildid on igatahes ilusad ja sinu algne idee on innustav :)

    VastaKustuta
  5. Igatahes mõjuvad need pildid väga värskendavalt ja on kaunid.

    VastaKustuta